Bloggen

Lägg ett parkettgolv – tips

Med parkettgolv kan du styra formen på ditt rum, lägga till en unik och elegant accent till alla rum. Det är dock viktigt att förstå att när du lägger parkett är det det traditionella sättet att använda plattor. Därför, innan du gör något annat bör du först bestämma om du vill parkett eller inte.

Parkettgolv finns i en rad olika mönster, färger och texturer. När du köper bör du tänka på hur rummet kommer att se ut när det läggs, hur länge det kommer att pågå och vilka de bästa alternativen är för området. Det finns några saker att tänka på när man planerar ett rum för parkettgolv.

Finns det några hinder runt i rummet? Om det finns då det bästa alternativet är att lägga ovanpå den befintliga panelen istället för att ha plattorna bort. Detta kommer att hålla parkettgolv från att skadas och behöva bytas ut. Hur mycket plats behöver rummet? För större rum är det inget fel med att köpa större kakel, men om rummet är mindre kanske du vill gå för mindre storlek kakel. Detta gör att du kan göra rummet ser större när det läggs.

Vilken färg har rummet? Kommer rummet att behöva mer än ett mönster stil? Detta är en viktig fråga att ställa dig själv när du lägger parkettgolv. Du vill inte sluta med en monoton utseende eftersom du bara som golv en stil.

Planering är a och o

Var kommer parkettgolv placeras? För er som inte är nöjda med de gamla plattorna kan du välja en ny mönstrad version, kan detta göras genom att lägga parkett ovanpå de befintliga plattorna. Om du vill ha ett annat utseende så kan du ha din parkett golv inrättas i flera olika mönster och du bör kunna få ett bra utseende. När du har arbetat med att få allt inrättat ska du sitta ner och räkna ut vilken typ av rum du designar. Detta är ett mycket viktigt steg i planeringsstadiet, eftersom det kommer att diktera färger, konsistens och stil av golv. När du har denna del av rummet planeras kan du börja skiktning av olika typer av golv över varandra tills du får det utseende du vill ha.

När du har bestämt dig för hur du vill att golvet ska läggas så ska du skriva ner en plan att följa. En plan bör innehålla bredden och höjden på rummet som du arbetar i, placeringen av plattorna, antalet brickor som krävs och hur många brickor du bör ha totalt. När du har denna plan bör du skapa ditt mönster och stil val.

Ett bra tips är att lägga parketten över ett tjockare material för att ge den extra styrka. Naturligtvis bör du överväga hur många lager du vill ha och vilken typ av utseende du försöker uppnå. Då kan du börja lägga ner de mer lätta golv som du planerar att. Det sista att tänka på när du lägger parkett är vilken typ av golvlist du ska använda för att lägga till extra finish på rummet. Du bör se till att de nya plattorna du installerar är fläcksäkra. Du kan också täcka fläcken i en genomskinlig träkorn finish om du vill sticka ut mer i ett rum.

Besök falkugglans.se för mer information.