Bloggen

Vila mellan träningspass

Jag får ofta frågan, ”Vad händer med min kropp under en ledig dag mellan övningarna?” Många av gymbesökarna jag pratar med, som alla är ganska vältränade, är snabba att berätta för mig att deras kroppar kommer att bryta ner efter en längre viloperiod. Är det sant?

De flesta människor kommer att säga att deras kroppar bryts ner eftersom de inte ger sina kroppar den tid den behöver för att återhämta sig. Men för de flesta av oss är det den mer rigorösa träning som orsakar skadan.

Vi tenderar att överarbeta våra muskler i viktrummet eller göra en intensiv träning i en styrketräning klass. Även med mycket intensiv träning, musklerna i mitten bränna mest energi.

Dessa är de viktigaste musklerna i kroppen som används hela dagen lång. Det är logiskt att när vi arbetar dem mer, kommer vi att bli trötta och ”bränna ut.”

Så vad händer med musklerna på de dagar idrottaren inte gör styrketräning eller en intensiv träning? De blir ömma. Den ömhet och inflammation som skapas av dessa lediga dagar kommer att orsaka många av oss att ifrågasätta varför vi fortsätter att göra dessa pass.

De som lider av kronisk smärta kan skadas av tunga vikter, full-body träning, och repetitiva rörelser. Den allmänna uppfattningen hos de flesta människor är att muskler kan läka sig själv. Det finns en viss sanning i detta; Det tar dock tid.

Muskler kommer alltid att behöva tränas och användas igen. De som känner att de kan leva med ömhet som kommer med sin lediga dag mellan träning kommer att undra varför de fortsätter att träna med sådan intensitet. Men de flesta människor som känner behov av att göra helkroppsträning kan inte leva utan dem.

Ömhet är en naturlig process. Men när övningen blir intensiv, långa perioder av vila kommer inte att läka muskler nog. I själva verket, upprepade övningar kan även orsaka musklerna att försämras och bli styvare.

Muskler byggs upp och bryts ner

Styrketräning och plyometrics kommer att bidra till att bygga mer muskler och mer flexibilitet. Dessa aktiviteter kommer att tvinga kroppen att anpassa sig och bygga upp de muskler som bröts ner när de görs mitt på dagen.

Alla idrottare jag pratar med kommer att berätta att de inte riktigt har gjort svåra övningar hemma som kan åstadkomma deras ömhet och stelhet. Ofta beror det på andra aktiviteter som att ha drycker eller äta vissa livsmedel.

När träningen inte kräver några långa perioder av vila, kommer muskeln behöver en kort återhämtningsperiod. Ömheten är borta, inflammationen är borta, och muskeln är redo att gå igen.

Anledningen till att många människor tycker om att ha ledigt mellan träning, även om det bara är en kort tid. De flesta människor vill ta sig igenom dagen mår bra och i bra form.

Är du intresserad av träning besök denna sida.